KÖPVILLKOR

Följande allmänna villkor gäller för försäljning av varor från Health in Kaizen, 830322-7154 (Nedan kallad youpheal.com), om inte annat överenskommits skriftligt mellan respektive kund och youpheal.com. Genom att göra en beställning anses du ha läst igenom och accepterat dessa villkor.

Vem kan handla?

Du måste ha fyllt 18 år för att kunna handa på youpheal.com. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla på youpheal.com. Genom att handla på youpheal.com. medger du att du antingen har fyllt 18 år eller har målsmans tillstånd att handla på youpheal.com.

Kunduppgifter

Du ansvarar för att lämna riktiga kunduppgifter. Om du vill ha dina varor till en annan adress än vad som står på ditt kvitto ska du klicka i separat leveransadress och fylla i den adress du vill ha leverans till. Kontrollera noggrant att du har fyllt i rätt uppgifter. Det är särskilt viktigt nät det gäller din e-postadress eftersom din orderbekräftelse, leveransavisering och ditt kvitto samt eventuellt nyhetsbrev skickas dit. Du kan alltid ändra dina kunduppgifter genom att logga in på ditt konto på youpheal.com och klicka på Mitt konto och därefter ändra dina leverans- och faktureringsuppgifter. Dina personuppgifter är skyddade.

Orderbekräftelse via e-post

Inom några minuter efter att du har bekräftat din beställning ska du få en orderbekräftelse till den e-post du har angett till youpheal.com. Om du inte får orderbekräftelsen till din e-post, kontrollera då att du har angivit rätt e-postadress samt att e-posten inte ligger i din spam-korg/virusfilter. Om den e-postadress du har angivit är fel behöver du inte göra om din beställning, maila oss då istället på info@youpheal.com och berätta vad du har beställt och när du lade din ursprungliga order. Vänligen korrigera även dina kunduppgifter så att vi har rätt e-postadress till dig.

Priser

Alla våra priser anges i svenska kronor och inkluderar moms, momsen redovisas på orderbekräftelsen/kvittot.

Betalning med betalkort/kreditkort

  • Vi accepterar Visa och MasterCard.
  • Kortbetalning fungerar endast vid online beställningar.
  • Alla transaktioner krypteras för en säker betalning.

Om kortbetalningen blir godkänd kommer beloppet att reserveras omgående och du får en orderbekräftelse skickad till din e-mail. Beloppet dras från ditt konto när vi skickar din beställning. Om kortbetalningen inte godkänns kommer din beställning att annulleras. Vänligen kontakta din bank eller kortleverantör om du har frågor som rör detta.

Vår betalningsförmedlare Payson behandlar din kortinformation på korrekt sätt, håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras. Det betyder att informationen går genom en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

Betalning via faktura

Vid betalning via faktura samarbetar Payson med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer (endast företag). Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar om inte annat väljs vid köptillfället. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger. För att betala mot Faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som utförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan betalas enligt de betalningsinstruktioner som framgår på fakturan, via Plusgirokonto och OCR-nummer.

Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det debiteras även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Vid betalning med Faktura/PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Delbetalning av faktura

På en mottagen Faktura kan det i vissa fall framgå ett ”minsta belopp att betala”, om du väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi AB på telefon 08–51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Ekonomi AB, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.

Vid frågor så kan du ringa 08–51493113 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.

Fullständiga Delbetalningsvillkor

Reklamation

Om din vara på något sätt är skadad, på annat sätt obrukbar eller om du har fått fel vara, vänligen kontakta youpheal.com på info@youpheal.com senast inom åtta dagar från orderdatum.

Returrätt

Om du vill returnera varor som du har beställt på youpheal.com har du alltid full returrätt inom 14 dagar från och med den dag du har mottagit varan. Du betalar returportot och varan måste returneras i oskadad, omärkt och obruten originalförpackning för att returrätt ska gälla. WELL går inte att returnera. Skicka ett mail till info@youpheal.com och meddela oss ordernummer, vilka varor du vill skicka tillbaka samt summan inklusive moms. Vi betalar tillbaka summan inkl moms för produkten du vill returnera (dock ej returportot).

Produktansvar

Youpheal.com arbetar med produkttillverkare som är ansedda och respekterade i branschen. Youpheal.com kan emellertid inte ansvara för en enskild produkts verkan eller funktion eller för ingående ingrediensers effekt för ett specifikt hälsotillstånd. Produkterna bör inte användas som ersättning för läkarvård eller medicinering vid sjukdom utan bör användas som ett komplement för att uppnå en god näringsbalans och förebygga ohälsa. Varubeskrivningarna på greatlife.se utgår bland annat från tillverkarens produktinformation. Ansvaret för eventuella felaktigheter hänvisar vi till respektive tillverkare som även ansvarar för riktighet i innehållsförteckningar, produktinnehåll och doseringsanvisningar. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.

Tryckfel och förändringar

Youpheal.com reserverar sig mot tryckfel i de priser som visas på sidan. Youpheal.com förbehåller sig rätten att ändra information, som priser, produktsortiment, köpvillkor, specifikationer och produkterbjudanden med mera utan föregående avisering.