HEALTH 120 tabletter

299,00 kr

HEALTH är ett kosttillskott fyllt med antioxidanter från bär i Norden.

Antioxidanter bekämpar de skadliga fria radikalerna och motverkar oxidativ stress.

Kategori:

Beskrivning

HEALTH – FRIWAY livstillskott®

HEALTH är ett kosttillskott fyllt med antioxidanter från bär i Norden, innehållande havtorn, lingon, blåbär, hjortron, tranbär och svarta vinbär.

Vi behöver antioxidanter för att skydda kroppen mot överskottet av fria radikaler, vilket förebygger oxidation i våra celler. Antioxidanter bekämpar de skadliga fria radikalerna och anses centrala för en långlivad hälsa.

Antioxidanter

En antioxidant är en molekyl som förhindrar oxidation (reaktion med syre) av andra ämnen. Oxidation kan skapa fria radikaler, vilka är molekyler som kan bidra till allvarliga cellskador samt även bidra till förtidigt åldrande samt celldöd. Låga nivåer av antioxidanter kan ge upphov till så kallade oxidativ stress och anses var mycket ohälsosamt. Antioxidanter delas in i fettlösliga och vattenlösliga. De fettlösliga skyddar cellmembran och de vattenlösliga verkar i blodplasma samt i cellens vätska.

Fria radikaler
En fri radikal är en molekyl som är mycket reaktiv och gärna bildar nya föreningar med andra ämnen. Fria radikaler antas kunna åstadkomma allvarliga cellskador och även bidra till åldrande. Fria radikaler bidrar till så kallad oxidativ stress vilket är en process är syreföreningar som kroppen själv producerar eller externa gifter vanligtvis skadar celler. Cellskada på grund av fria radikaler är kopplat till flertalet svåra sjukdomar inklusive cancer, artros, Alzheimer, hjärt-kärlsjukdomar och diverse inflammatoriska sjukdomar. Fria radikaler antas oskadliggöras av antioxidanter.

Bäst upptagning
Kroppen har enklast att ta upp och använda naturliga antioxidanter när det kommer från kosten eller från så kallade wholefood-tillskott. Kroppen tar enklast upp och kan använda sig av antioxidanterna från HEALTH. Det är viktigt att det inte är syntetiska tillskott, då syntetiska tillskott i vissa studier visat sig försämrat hälsotillståndet istället för att förbättra.

Ingredienser
Inulin*, Havtorn* (Hippohae rhamnoides), Lingon* (Vaccinium vitis-idaea), Blåbär* (Vaccinium myrtillus), Hjortron* (Rubus chamaemorus), Tranbär* (Vaccinium oxycoccus), Svarta vinbär* (Ribes nigrum), klumpförebyggande medel (mikroniserad talk, kiseldioxid).

* Vegetabiliska ingredienser.

Dosering
Rekommenderat intag: 1-2 tabletter 2-4 ggr/dag. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Förpackning
120 tabletter per burk

Tillverkad enligt ISO 22000 och HACCP samt farmaceutisk standard GMP.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.

FOR HUMAN HEALTH
Made in Sweden

for-human-health-friway-livstillskott

Du gillar kanske också…