BASIC 450 gram

449,00 kr

BASIC lägger grunden till hälsa genom att höja kroppens pH-värde så du kan hålla dig frisk och prestera på topp.

För dig som har en hektisk livsstil med stress, dålig kost eller tränar hårt.

Beskrivning

BASIC – FRIWAY livstillskott®

BASIC är ett kosttillskott av högkvalitativt natriumbikarbonat som hjälper till att reglera kroppens syra-basbalans.

  • Natriumbikarbonat för en god syra-basbalans
  • Boostad av prebiotikan inulin
  • För dig som har en hektisk livsstil med stress, dålig kost och hård träning

Grunden till hälsa

BASIC lägger grunden till hälsa genom att höja kroppens pH-värde. En grundförutsättning för att du skall kunna vara frisk är att du har rätt pH-balans i din kropp. Kroppen reglerar därför ständigt ditt pH-värdet med hjälp av flera olika buffertsystem så som andning, blod och proteinsyntes.

Försurad

Många är idag försurade pga deras livsstil. En försurning av kroppen kan uppstå om du stressar mycket, äter dåligt och tränar hårt. Vet du med dig att du lever ohälsosamt, har inflammationer, värk, är stressad eller har andra sjukdomssymptom är du antagligen försurad. På sikt kan detta leda till skador och sjukdomar.

pH-värde över 7,2

Blodets optimala pH är 7,365 och det ligger oftast mellan 7,35–7,45. Är du försurad kan kroppen tvingas skapa basiska ämnen som kalcium, genom att bryta ner skelettet. Detta kan leda till att skelettet blir skörare eller att du börjar lagra in försurningen i cellerna vilket kan leda till fetma.

Ett enkelt sätt att kontrollera om du har rätt pH-värde är att testa din morgonurin som bör ha ett pH-värde över 7,3. Först då kan kroppen lättare göra sig av med det som försurar och immunförsvaret fungerar bättre.

Återställ din pH balans

För att återställa pH balansen kan du inta mycket alkaliska grönsaker som avokado, gurka, broccoli och lök. Dricka rent vatten med högt pH-värde, djupandas och äta mycket bär i olika färger. Lugn träning, positiva tankar och ett liv i lugn och harmoni höjer ditt pH-värde. Har du inte möjlighet till detta än kan du äta BASIC för att nå ett önskvärt pH-värde över 7,2, så din kropp kommer i balans.

Högkvalitativ natriumbikarbonat

BASIC består av högkvalitativ natriumbikarbonat, inulin och talk. Kilmaninstitutet testade länge olika blandningar av bikarbonater och fann då att detta var den enda de med säkerhet kunde se fungerade på samtliga testpersoner. Inulin används ibland också som kosttillskott och är en så kallad prebiotika och påstås hjälpa till att bygga upp tarmens bakterier.

Dosering
Rekommenderat intag: 2 kryddmått 3 gånger dagligen eller mer vid behov. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Dosera gärna själv genom att testa-pH värdet på din morgonurin för att nå ett pH-värde över 7,2.

Ingredienser
Natriumbikarbonat

Förpackning
450g pulver per burk

Tillverkad enligt ISO 22000 och HACCP samt farmaceutisk standard GMP.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.

FOR HUMAN HEALTH
Made in Sweden

for-human-health-friway-livstillskott

Du gillar kanske också…